AKTUELLT

Kommande Händelser

 

Ost & Vin i kombination 27/1 13.30 

En av våra mest uppskattade provningar där man testar fyra olika vintyper med fyra olika osttyper. En levande, rolig och lärorik provning där man både finner giftemål och smak kollissioner. 

Var? Restaurang CG
När? den 27/1 klockan 13,30
Pris? 595 kronor

 

Gästspel Soyokaze 6/2 

Norrbotten media week är i full gång och i år har vi nöjet att presentera två fantastiska gästspel. Först ut på tisdag den 6/2 kommer kockarna från en av Stockholms hetaste sushi restauranger Soyokaze på besök. Räkna med en omakase i allra häftigaste slag. Det här vill ni inte missa. 

Var? Bar CG
När? den 6/2 mer info om tid kommer
Pris? mer info kommer 

 

Gästspel This is HOw Beermakers dinner 7/2 18.30

Under del två av våra gästspel under norrbotten media week får vi besök av hypeade Piteå bryggeriet This is how som kör en fantastisk beermakers dinner där man som gäst får prova sex olika ölsorter som bryggmästare Gustaf Ahlin berättar om. Till det har vi komponerat 6 st rätter 

Var? Bar CG
När? den 7/2 klockan 18,30
Pris? 850 kronor (öl + mat)

 

Vinerna från Piemonte 17/2 13.30 

 

Uttrycksfulla och personliga så kan man beskriva vinerna från Italiens kanske hetaste vinregion just nu. På provningen så får man lära sig skillnaden mellan barolo och barbaresco och testa några av områdets unika druvsorter. 

Var? Restaurang CG 
När? den 17/2 klockan 13,30
Pris? 595 kronor

 

MAT & VIN I KOMBINATION  14/3 18.30 

Hur ska man tänka när man kombinerar mat och vin? Rött till kött och vitt till fisk? Vi testar och ser hur grundsmakerna reagerar mot varandra och pratar hur vissa råvaror är bättre än andra till vin. 

Var? Bar CG 
När? den 14/3 klockan 18,30
Pris? 595 kronor

 

Amarone & Valpolicella 24/3 13.30 

Vi svenskar fullkomligt älskar vinerna från Valpolicella. Med vad vet vi egentligen om dom? Vad är det som är så speciellt med amarone? och vad är skillnaden mellan Amarone och ripasso. Vi testar 5 olika viner med anknytning till valpolicella på denna roliga lärorika provning

Var? Restaurang CG 
När? den 24/3 klockan 13,30
Pris? 595 kronor

 

Ost Och Vin i KOmbination 28/4 13.30 

En av våra mest uppskattade provningar där man testar fyra olika vintyper med fyra olika osttyper. En levande, rolig och lärorik provning där man både finner giftemål och smak kollissioner. 

Var? Restaurang CG 
När? den 28/4 klockan 13,30
Pris? 595 kronor

 

MOUSSERANDE VIN & CHAMPAGNE 26/5 13.30 

Sommaren smyger sig på och vad ska vi svalka oss med? 
Jo, bubbel. I alla dess former och smaker.
Vår omåttligt populära provning är tillbaka och än en gång djupdyker vi bland bubblorna för att reda ut begrepp så som krispig prosecco, brödig champagne och ljuvlig cava. Vad menas egentligen med brut, Demi-sec och vintage? 

Var? Restaurang CG 
När? den 26/5 klockan 13,30
Pris? 595 kronor

 

 

 Vill ni gå ihop ett gäng för en provning? Vi skräddarsyr vin & ölprovningar för sällskap om åtta eller mer. Ring oss för mer information!

 

Boka nu på 0920-200 700

 


11 april 2016

Crystal Head Vodka

Petter Landstrom Crystal Head

Idag är vi lite extra glada och stolta! För igår kammade Bar CGs barchef, Petter Landström, hem segern i Chrystal Head Vodkas egna tävling, som gick av stapeln i Umeå. 

Läs mer ›

18 mars 2016

Luleå buisness awards

Nominering Buisness AwardIdag är det en extra rolig fredag. Vi är stolta och glada över att få berätta att vi är en av de nominerade som årets varumärke på luleå buisness awards. Nu håller vi tummarna, den 29:e april tillkännages vinnaren! 

Läs mer ›

08 mars 2016

Tack!

CG Personal

Idag är vi är otroligt stolta och glada. Utsedda till främsta restaurangen i norrbotten enligt White Guide. Vi vill tacka vår fantastiskta personal och alla ni underbara gäster som gör CG's till vad det är.
Vi vill också passa på att gratulera alla andra restaurangerna i stan till fantastiska omdömen. Tillsammans sätter vi restaurang-Luleå på kartan

Läs mer ›

21 januari 2016

En cocktail med sting

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av en väldigt trevlig och uppskattad cocktail som vår barchef Simon skapat, "Poco Poco". Som passar väl både som fördrink eller på hemmafesten! Lätt som en plätt är det. Här kommer receptet! 

Petter Poco Poco 2  

 

Läs mer ›

01 december 2015

Great Gig - Piteå

Great Gig2

För en kväll så fick CGs komma till Piteå. Och det var inte vilken kväll som helst, det var Great Gig! Vi hade en fantastisk kväll och blev varmt välkomnade av Piteåborna. Vi hoppas att vi ses nästa år igen men att det då står ”Tages” på våra förkläden. 

Läs mer ›

15 oktober 2015

Bit för bit växer Bar CG fram!

IMG 8199En liten glimt vad som komma skall. Sakta men säkert så kommer det till liv... Det ligger magi i luften. Snart är det dags. 

Läs mer ›

18 september 2015

Följ med oss till Piteå

Cgs Annons

Nu söker vi personal till vår etablering i Piteå. Är du kock, kallskänka eller sommelier? Har du kanske jobbat i serveringen eller är du norra Europas bästa diskplockare?

Hör genast av dig till oss med en ansökan. Maila till info@restaurangcg.se

Läs mer ›

10 september 2015

Hösten är här

IMG 7977Hösten är här och med den en ny och spännande meny! 
 

Läs mer ›

15 september 2014

Hockeybuss

Även denna säsong kommer Restaurang Cg erbjuda sina gäster transport till och från Luleå Hockeys hemmamatcher. 

Läs mer ›

10 september 2014

Henrik Tipsar - Tre goda lager

Cg Lager
Lager är grunden för modern öl. Enkla rena smaker som aldrig går ur mode. Själv dricker jag helst en svalkande lager i bastun eller på en solig sommardag.
Jag vill gärna dela med mig av några av mina favoriter från Cg's. Självklart kan ni hitta dem på systembolaget också. 

Läs mer ›

22 april 2014

Caipirinha - en drink för sommaren.

Cg Caipirinha

Solen börjar titta fram och sommaren är faktiskt bara runt hörnet. Den klassiska Caipirinhan är en fantastisk drink att avnjuta under de långa och varma sommarkvällarna som vi har att vänta. Här får ni receptet!  

Läs mer ›

02 april 2014

Brandy Old Fashioned

Brandy Old Fashioned

Simon delar med sig av receptet på Brandy Old Fashioned

Läs mer ›

21 mars 2014

Brännland Iscider

Brannland Iscider

Det är ett trött gäng som hoppar in i bilen denna tisdagsmorgon, 08.00 är tidigt för oss i restaurangbranschen. Men det är inget som en kopp kaffe inte kan råda bot på. Idag är det jag (Emma), Petter, Henrik och Simon som beger oss söderut för att besöka Brännland iscider, som tillverkas strax utanför Umeå. 

Läs mer ›

14 mars 2014

LADY C

Lady C
En drink för helgen? 

Läs mer ›

20 februari 2014

Nominerade i White Guide

Vi har blivit nominerade i White Guides kategori bästa miljö och stämning. Att vi har blivit nominerade är vi fantastiskt glada och stolta över. Omröstningen pågår till och med den 26 februari. Så gå gärna in och rösta på White Guides hemsida (www.whiteguide.se). Ni finner röstningsformuläret i den högra spalten. Nu håller vi tummarna!

Läs mer ›

17 januari 2014

Hur Cg's meny kommer till

Det är ett bord fullt av anteckningar som möter mig när jag slår mig ned bredvid vår köksmästare Tomas Larsson. Som sig bör står det en halvdrucken kopp kaffe med en rejäl skvätt grädde i på mitten av denna röra.  Vid en närmare titt så är det dock ingen röra, det är listor. Listor på råvaror, texturer, intryck, tillagningssätt mm. Det är det här som vi ska låta Tomas berätta mer om. Hur han skapar menyer. Vi låter ordet gå till Tomas. 

Restaurang Cg En Meny Skapas

Läs mer ›

16 december 2013

God jul - vår duktiga personal

Det är ett händelserikt och lyckat år som vi snart lägger bakom oss. Vi kan inte nog poängtera hur mycket vi uppskattar våra fantastiska gäster och hur ni har stöttat oss under året. Dock såhär runt juletid vill vi skina lite extra ljus på dem som serverar vinet, lagar maten, putsar glasen och tar emot bokningar. Vår underbara personal. Det är dem som är det stora kugghjulet som för denna restaurang framåt. De gör ett fantastiskt jobb och utan dem så hade inte detta år varit möjlig. Något som vi är enormt tacksamma och stolta över.

Julen är en högtid som inbjuder till att visa denna uppskattning genom gåvor, något som vi tagit fasta på förr om åren. Detta år är inget undantag, dock ser gåvan lite annorlunda ut. I år vill vi att vår personal ska vara delaktiga i att göra något för andra. Tillsammans med Allstar och Jiab kommer Restaurang Cg att skänka 40 000 kr till Ung cancer. Med denna gåva vill hela Restaurang Cg vara med i kampen mot cancer och öka chanserna för kommande generationer.

 

Vi ser fram emot att spendera det kommande året tillsammans med vår personal samt gäster. Vi önskar er en riktigt god jul och gott nytt år!

Läs mer ›

08 december 2013

Simons jul- och nyårsdrinkar

Jul- och nyårsafton är alldeles runt knuten. Två högtider som förtjänar sina egna drycker. Vår baransvarige Simon Sundqvist har tagit tillfället i akt och skapat två nya drinkar som han gärna vill dela med sig av. Om ni inte vill göra dem hemma så kan ni självklart provsmaka dem hos oss på restaurangen. 

Simon1 Simon2 

 

Läs mer ›

08 november 2013

Renstek med rostade betor, kantareller och skysås

Hösten är snart över och vi börjar gå mot vinter. För mig är detta en tid på året då jag tycker om att äta och laga viltkött. Därför tänkte jag dela med mig av ett recept på renstek. För dryckestips har jag tagit hjälp av mina kollegor Petter Nyberg och Henrik Leijon Lundqvist. Så dyk ned i grytorna och lycka till! 

Tomas Larsson, kökschef. 

Läs mer ›

01 november 2013

Ett år med Cg's

Idag, fredag den 1:a november, är det exakt ett år sedan vi slog upp portarna för Restaurang CG. Det känns overkligt att tiden gått så fort men samtidigt helt fantastiskt. Första året har varit fyllt av underbara gäster, samtal och många lärorika händelser. Jag vill ta tillfället i akt och passa på att tacka alla som har varit med och bidragit till den succé som det faktiskt blev. Alla våra underbara gäster som driver oss till att bli bättre och som får oss att längta till jobbet. Vår fantastiska personal som har gjort och gör ett hästjobb varje dag samt att de bidrar till den underbara stämningen. Sist men inte minst vill jag tacka mina otroligt skickliga kompanjoner Johan, Henrik, Tomas och Perry.

Det är ni alla som har gjort Cg's till vad det är idag.

Jag ser fram emot många jubiléer och trevliga stunder framöver och jag hoppas även att vi ses många gånger under nästkommande år.

Petter Nyberg, Restaurangchef, delägare & sommelier

Läs mer ›

02 oktober 2013

Följ med oss på löjfiske!

Lojfiske -1a

Det är två förväntansfulla personer som hoppar in i bilen och kör mot Hindersöstallarna, strax utanför Luleå. Det är jag, Emma, jag jobbar som servitris samt Jonas som jobbar som kock, båda på restaurang CG. Idag ska vi få vara med och se när man tar fram det guldröda guldet, Kalixlöjrom. Vi har båda under en längre tid varit verksamma inom restaurangbranschen och Kalixlöjrom har nästintill alltid funnits med på menyerna. Trots detta har varken jag eller Jonas har varit med och fiskat denna läckerhet!

Läs mer ›