Om CG

Detta är CG

Förhållandet till mat varierar, men för oss som drivs av passionen att tillaga och servera god mat handlar det om kärlek, kunskap och respekt. Till råvaran, till gästen och till kollegorna på restaurangen. Vi på Restaurang Cg lagar mat enligt en enkel tradition. Vi använder surdeg, vi torkar, syrar, röker och väljer gärna långkok. Vi väljer våra råvaror efter säsong och tillagar allt kött på vår fina grill, hjärtat i vårt kök. Allt kött har vi valt med stor omsorg från duktiga producenter, såväl lokalt som globalt. Vi kombinerar vår mat med dryck från såväl världens vinhus som kallkällan i skogarna kring Alvik. Allt för att ett besök på CGs ska bli en upplevelse.

I huset bredvid hittar du Bar CG som har fokus på dryck och lite mindre maträtter med riktigt bra råvaror.

Om CG

Vi som jobbar här

Vår personal är en av våra allra viktigaste råvaror och vi är måna om att ha en riktigt bra relation med alla våra gäster. 

Petter
Sommelier, delägare

Petter Nyberg

Petter är delägare och restaurangchef på restaurang CG. Han är född och uppvuxen strax utanför Luleå, i den lilla byn Mörön och är utbildad sommelier vid Restaurangakademien i Stockholm, där han gick ut som kursetta. I restaurangen känner du igen Petter tack vare längden, hans blonda välkammade hår och ett leende som sällan är långt borta.

Petter är som sagt uppvuxen i byn Mörön utanför Luleå. En tid som hans leende avslöjar har varit härlig.
- Jag tror det är där mitt matintresse grundades. Pappa har alltid varit duktig på att laga god och vällagad mat med råvaror som vi många gånger odlat själva. Vi var inte självförsörjande men nästintill. Vi hade en stor trädgård, höns samt att vi under vissa somrar hade kalvar eller lamm. Vi gick sällan på restaurang men det första restaurangminne jag har, var när jag ville äta spagetti och köttfärssås men fick istället en pasta med kalvkött. Efter den måltiden ville jag bara äta kalv.

Att det blev just restaurangbranschen har vi Petters hungriga mage att tacka för!
- I tonåren var jag alltid hungrig, jag växte så mycket. Så om jag ska vara helt ärlig så baserades nog mitt yrkesval utifrån min hunger. Jag trodde att om jag gick hotell och restauranglinjen så skulle jag få äta hela tiden.

Trots sina unga 30 år så har Petter lyckats samla ihop en gedigen meritlista. Han har hunnit med diverse chefsanställningar samt arbetat på många av Luleås uppskattade krogar. En röd tråd som löper genom hans olika arbetsplatser har varit Petters medarbetare, Pär Eriksson och Thomas Larsson. Personer som han idag driver restaurang Cg med.
- Pär och Thomas träffade jag redan under min gymnasietid då jag praktiserade Tomas kök och matsal.  Från början ville jag egentligen bli kock men jag började jobba i servisen, med förhoppning på att komma in i köket. Strax därefter så öppnade Tomas restaurangen il Lardo och jag följde med honom dit. Man kan väl säga att det var där allt började. Efter det har, speciellt jag och Pär (eller Perry som vi känner honom som) följts åt, med mindre uppehåll. Vi har arbetat tillsammans på Kyrkbyns kök och matsal, Bistro bar och brygga, Bakfickan och nu tillsammans på CG’s. Det är självklart en stor trygghet att arbeta med människor som man vet att man kan lita på och som man trivs med.

Under sin tid på Kyrbyns Kök och Matsal väcktes Petters intresse för sommelieryrket. Han påbörjade då första steget i utbildningen för att sen slutföra den när han arbetade på Bakfickan. Sommelierutbildningen klarade han med bravur och gick ut som kursetta.
- Självklart är det något som jag är väldigt stolt över och tiden under utbildningen var fantastiskt rolig. Jag träffade väldigt många trevliga och kunniga människor. Att jag sen fick möjlighet att servera vid kronprinsessans bröllop är ju självklart ett minne för livet.

Restaurang Cg har snabbt blivit uppskattad av många gäster. Responsen som Petter själv fått är att det är ett restaurangkoncept som har saknats i Luleå.
- Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit hittills och jag blir så oerhört glad över de komplimanger vi får från våra gäster och tidningsreportage. Det är fantastiskt att få höra att vi har gjort något för staden. Själv tycker jag att atmosfären på CG’s  är fantastisk!. Det finns inget bättre än när restaurangen bubblar av liv, värme och glädje. I en sån miljö är det svårt att ha en dålig dag på jobbet och jag tror det smittar av sig, för vi har väldigt roligt när vi jobbar. Både personal och gäster men även vi anställda emellan.

Petters stora kunskap inom mat och dryck gör honom till en stor tillgång för restaurangen, såväl som för gäster som personal.
- Internt så försöker jag att agera som en kunskapsbank. Jag försöker att dela med mig av den kunskap jag har till de anställda, exempelvis genom vinprovningar för personalen, men även på plats i restaurangen. Nu är kunskapsnivån hos de anställda hög men jag finns alltid där för eventuella frågor. För mig är det väldigt uppfyllande att kunna dela med mig av min kunskap till både kollegor och gäster och att använda den för att skapa en så bra matupplevelse som möjligt. 

Det är svårt att undgå att Petter brinner för sitt yrke och får han bestämma själv så vill han fortsätta med det.
- Vem vet var jag är om tio år, men jag hoppas att jag kommer fortsätta arbeta med mat och dryck. Förhoppningsvis har jag väl små lintottar omkring mig som tar upp lite tid också. Om jag driver restaurang vet jag inte, som jag känner nu så trivs jag väldigt bra med det!

Tomas
Köksmästare

Tomas Larsson

Köksmästare samt executive chef för restaurang Cg, Allstar, Bistro Bar och Brygga. Tomas är en välkänd krögare i Luleå då han har hunnit driva flera uppskattade restauranger. Han är en fantastisk kock med ett stort hjärta och en av grundpelarna i restaurang Cg.

Redan under mellanstadiet började Tomas experimentera med matlagning.
- Jag kommer ihåg hur jag mixtrade mycket med ägg och mjöl. Slutresultatet blev en blandning mellan pannkaka och omelett, som jag åt med ketchup. Nu i efterhand kan jag tycka att det var jätteäckligt, men just då var jag väldigt stolt över min egen rätt.

När Tomas skulle välja linje på gymnasiet fanns det egentligen inga alternativ. Restauranglinjen, det var dit han skulle.
-Jag sökte ingenting annat. Jag var fast besluten om att det var där jag skulle gå, så det var mitt första och enda val på ansökningsblanketten. 

Att hans kärlek för restaurangbranschen är stor går inte att missa. Han talar om restaurangyrket med värme och stor entusiasm.
-Jag älskar verkligen allt med den här branschen. Det är något speciellt att arbeta inom restaurang. Människorna som arbetar i den, gästerna du möter och sättet du arbetar på. Det passar nog inte alla men för mig är det helt rätt. Jag kan verkligen uppskatta den adrenalinrushen som man får under en service. Innan går alla och laddar, nästan som inför en fight. Det kanske låter hårt men det är så det känns. När det sen är service så är det dags att ge sitt allt. Det ska gå fort och hålla en hög kvalitét. Belöningen kommer efteråt när vi får sätta oss ned, pusta ut och förhoppningsvis vara nöjda med kvällens insats. 

Att ha en ledande roll inom restaurang är inget nytt för Tomas, han har hunnit med att starta upp och driva tre restauranger i Luleå. Något som gjort att han sett branschens fram- och baksidor. Lärdomar som han bär med sig idag.
-Jag har absolut både haft med- och motgångar med mina tidigare restauranger. Fast det är ju det här jag vill hålla på med och jag ser snarare att jag drar lärdom av mina misstag än låter dem besegra min dröm.  På CG’s är det en väldigt bra konstellation av människor som driver restaurangen, som gör att jag nu istället kan fokusera på de saker jag är bra på. Något som jag är väldigt tacksam för.

Likt Petter är Tomas väldigt stolt och glad över restaurang Cg’s framgångar.
-Allt har verkligen gått över förväntan och vi är så oerhört glada över den respons vi får. Det inspirerar oss till att arbeta hårdare och bli bättre. Personligen hoppas jag verkligen att alla känner sig välkomna här, för vi njuter av mixen av människor som besöker oss. Våra gäster och vår personal är en avgörande del av vad som gör CG’s till den restaurang den är. Det är kollegorna och gästerna som jag tycker är det bästa med att arbeta på Cg’s.

Det går väl inte att sticka under stolen med att kockar många gånger framställs som yrkesmän med ett hett temperament. Något som inte rimmar med hur Tomas föredrar att arbeta.
-Jag har aldrig varit en kock som har skrikit eller gapat på mina kollegor, blir jag arg så är det befogat. När jag arbetar försöker jag se till att arbetat ska vara roligt och utvecklande. Jag tror att det är en viktig ingrediens för att känna stolthet i sitt yrke.  

Kockar har ofta sin egen stil och tillvägagångssätt. För Tomas handlar det om råvaror, gärna från Norrbotten.
-Jag lagar mat med mina sinnen och tycker om att driva på smaker, kanske för mycket ibland. Jag vill att det ska smaka mycket, en morot ska verkligen smaka morot. Bra råvaror är därmed avgörande i min matlagning. För mig är matlagning så mycket mer än bara tillagningen. Det är ett kreativt skapande, därför har jag aldrig använt mig av saker som termometer eller recept. Jag smakar, tittar, luktar och känner. Det handlar även om att finna inspiration för sin matlagning. Min största inspirationskälla är naturen och självklart ligger den norrbottniska naturen mig varmt om hjärtat. Norrbotten har enligt mig råvaror av världsklass, något som vi har vårt klimat att tacka för. Det kalla vattnet, ljuset och en temperatur som gör att råvarorna växer långsamt men pumpas fulla med smak. 

Att driva restaurang kräver sin tid men den fritid Tomas har spenderar han med sin familj
-Jag väldigt tacksam att kunna få arbeta med något som jag älskar, men i slutet av dagen så är det min familj som är det viktigaste. Jag har fyra barn och ett femte påväg, så jag försöker att spendera så mycket tid med dem som jag kan.

Det är en glad och hoppfull Tomas som vi har intervjuat idag. Vi väntar med spänning på hans kommande meny.

 

Perry
Serviceansvarig

Pär "Perry" Eriksson

Pär, eller Perry som vi känner honom som, är värmlänningen som följde fotbollen ända upp till Norrbotten och sedan blev kvar. Perry har under en längre tid varit verksam inom restaurangbranschen där han många gånger haft rollen som restaurangchef. Han är en väldigt omtyckt servitör och medarbetare, som med sin genuina personlighet sätter guldkant på såväl restaurangbesök som arbetsplats.

Till stor del är det slumpen som har fört Perry in i restaurangbranschen. Visserligen hade han en önskan om att bli kock i unga år men fotbollen tog över och kockambitionerna fick läggas på hyllan.
-Då jag spelade fotboll tog jag i princip alla jobb jag kunde få tag i, jobb som passade in i fotbollens schema. Att jag sen kom in i restaurangbranschen var till stor del en slump. Det var när jag genom fotbollen lärde känna Tomas Larsson, vår kökschef. Tomas öppnade strax därefter sin första restaurang och jag började arbeta för honom. Sen dess har det rullat på.

Dock kanske det inte är en slump att Perry trivs inom restaurangbranschen. När han berättar om sitt yrke så förknippar han det gärna med ett lag och en lagkänsla.
-Det som jag tycker om med att arbeta inom restaurang är att få träffa alla människor, medarbetare och gäster. Den starka gemenskapen som finns inom personalen finner man inte på så många andra arbetsplatser. Det påminner om ett lag. Vi arbetar alla mot samma mål och måste stötta varandra för att hålla humöret uppe. Skillnaden är att vårt lag måste presterar sitt allra bästa varje dag och inte bara vid matcher, vilket självklart är en utmaning.

Att Perry blev kvar inom restaurangbranschen påverkades starkt av ett restaurangbesök som han och Tomas gjorde i Stockholm.
-Jag och Tomas var i Stockholm och besökte ett ställe som heter Vassa Eggen. Självklart hade jag varit ute och ätit mycket på restaurang innan men just den här restaurangupplevelsen var något helt annat. Det var väldigt god mat, men det var inte det som var speciellt, det var servicen. Servitrisen som tog hand om oss var så skicklig. Jag iakttog hur hon arbetade under kvällen och fascinerades över hur hon hanterade alla gäster. Hur hon pratade, hennes kunskap om mat och dryck samt hennes förmåga att få alla gäster att känna sig sedda. Hon levererade en restaurangupplevelse som jag idag 12 år senare kommer ihåg som om det vore igår. Det är nog det tillfälle som fick mig att förstå vad restaurangyrket kunde innebära. Att förmedla glädje och minnen till människor, en upplevelse helt enkelt. 

När vi pratar med några av Perrys medarbetare så talar de främst om hans förmåga att ”peppa” personalen och att han är en glädjespridare på arbetsplatsen. En förklaring som stämmer bra överens om hur Perry själv vill bli uppfattad både mot gästerna och personalen.
-Jag tror att jag har en bra känsla för vad gästerna vill ha och vad jag kan göra för att få dem att må bra. Jag hoppas att jag lyckas med samma sak även för mina kollegor - att jag får dem att må bra och att jag inspirerar dem. De gör nämligen det för mig. 

Åren har gått sen Perry gjorde sitt första arbetspass på en restaurang. Han har gått ifrån att ha varit en relativt okunnig servitör till att idag vara en nyckelperson som istället svarar på kluriga frågor.
-Från dag ett inom restaurangbranschen har jag haft förmånen att arbeta med många väldigt kunniga kollegor och leverantörer. Kollegor som Espen Traeldal, Petter Nyberg, Petter Isaksson och Tomas Larsson. Det är dem som jag har att tacka för all den kunskap jag fått eller introducerats för. Något som jag är enormt tacksam för.

Det märks att Perrys restaurangupplevelse med Tomas för nu drygt 12 år sen lever kvar i hur han vill att en bra restaurang skall vara.
-En bra restaurang skall självklart leverera god mat. Men miljön och servicen måste vara minst lika bra. Det måste finnas en glädje och en skön känsla som smittar av sig. Det är någonting som jag tycker vi har lyckats bra med på CG’s och jag hoppas gästerna känner detsamma.  

Att glädjen finns hos de anställda anser jag vara avgörande för att kunna leverera god service. Med det sagt så är det enormt viktigt att personalen mår bra och lyfter varandra. För självklart finns det dagar då jag kommer till jobbet och inte är på topp. Men när jag träffar mina medarbetare och gästerna så kommer glädjen snabbt tillbaka. Jag vill verkligen poängtera att utan vår fantastiska personal och våra gäster så vore CG’s ingenting.

På sin fritid försöker Perry att vara med sin familj så mycket som möjligt.
-Det är ingen lätt bransch att arbeta inom när man har familj, då arbetstiderna är som de är. Dock tycker jag att vi får ihop det bra. Jag har en fantastisk sambo som alltid stöttat mig. Det är henne som jag har att tacka för jag har kunnat spela fotboll och arbeta med det yrke som jag tycker så mycket om.

 

Isak
Sous chef

Isak Isaksson

Isak är född och uppvuxen här i Luleå. Några avstickare till andra städer har det blivit genom årens lopp, men nu är han här hos oss på Cg's. Med sitt lugna sinne och sin känsla för detaljer är han en mycket uppskattad medarbetare samt kock. 

Som många kockar så gjorde Isak sitt yrkesval tidigt, då han valde gymnasieinriktning. Valet stod emellan Estetiska programmet eller Hotell och Restaurang. Till vår lycka blev det Hotell och Restaurangprogrammet.
-Man kan väl säga att jag var rationell i mitt val av inriktning. Jag tänkte att restaurangbranschen kunde erbjuda fler arbetstillfällen. Estet fick jag vara på fritiden istället. Såhär i backspegeln så tror jag nog att jag har haft nytta av min estetiska ådra i mitt yrkesval. Kockyrket stället ju höga krav på kreativitet och estetik. 

Hans intresse för råvaror och matlagning väcktes genom att i tidig ålder ge sig ut på fisketurer och vara delaktig i älgjakten.
-Att jag som ung fick ta del i vad allt vad jakt och fiske innebär skapade en nyfikenhet. En nyfikenhet på hur man tar vara på råvarorna samt tillagar dem. Då mina mor- och farföräldrar var en stor inspiration så tog jag del av deras inställning till råvarorna. Exempelvis att de var väldigt noga med att ta vara på alla köttdetaljer - något som jag än i dag bär med mig och inspireras av. En bidragande faktor till mitt intresse är självklart att jag tycker väldigt mycket om mat, all mat. Något som jag kan tacka mina föräldrar för, då jag alltid blivit uppmanad till att alltid smaka.

I femton år har Isak varit verksam som kock, dock känner han att han hela tiden utvecklas och att varje arbetsplats bjuder på nya lärdomar.
-Alla arbetsplatser har sina olika egenskaper och utmaningar som man drar lärdom av. Utmaningen som vi har på CG’s är främst logistik och planering. Vi har ett väldigt litet kök som kräver goda förberedelser för att kunna ge en bra service. 

Genom åren har jag även lärt mig att uppskatta farten i yrket på ett helt annat sätt än vad jag gjorde i början. Största anledningen till det är väl att jag först nu lärt mig att kontrollera den och på så sätt känner mig trygg med det snabba tempot.

På ett personligt plan har jag lärt mig att vara mer utåtriktad, jag har alltid varit blyg men i ett jobb där kommunikationen med dina arbetskamrater är väldigt viktig så har jag lärt mig att våga ta mer plats. 

Varje kock en tabbe i bagaget som man kanske helst inte pratar om, Isak är inget undantag. 
-Det var min första dag på restaurang Il Lardo här i Luleå. Jag var väl extra nervös och ville göra allting rätt. Dock slog ju detta helt fel, då jag skickade ut en hamburgare utan en hamburgare på tallriken. Restaurangchefen kom tillbaka med tallriken, tittade undrande på mig och frågade om jag ville bli månadens anställd. En rolig anekdot som inte har upprepats sen dess.

Med en liten knodd där hemma har Isaks egna restaurangbesök de senaste året miskat en aning. Men han har hunnit uppmärksamma att restaurangerna arbetar hårdare för att uppnå god servicemiljö. Något som Isak ser som positivt.  
-Jag tycker verkligen att det över lag har blivit ett större fokus på servicen på restauranger. Något som jag tycker är väldigt roligt, så att du inte måste gå till en topprestaurang för att få den bästa servicen. Sen kanske jag inte är den svåraste gästen att tillfredsställa när jag är på restaurang. Jag är inte så kräsen. Men jag uppskattar verkligen småsaker som dryckesrekommendationer eller liknande.

Fåordig är egentligen fel ord för Isak, han säger snarare det som behövs och skippar struntprat, något som kan värderas högt i många situationer. Det är en fin pratstund vi har haft och han lämnar oss för att springa in i köket för att fortsätta förberedelserna inför dagens service. 

Emma
Marknadsavdelning och servitris

Emma Lundström

Emma är Skaratösen som för ca åtta år sen gjorde sitt första arbetspass för dagens Nöjesgruppen AB. Hon har gått från att vara en nykomling till att vara en av de som jobbat längst för företaget. Hon är ett hetlevrat energiknippe med glimten i ögat.

Emma är född och uppvuxen i den lilla staden Skara i Västergötland. Hennes stora intresse för skidåkning förde henne till Riksgränsen där hon träffade en kille som tog henne till Luleå. Det är snart åtta år sen, killen är inte densamma men Emma är kvar.
- Direkt efter gymnasiet gjorde jag min första skidsäsong i Serre Chevalier, som ligger i de franska alperna. Efter den vintern var jag fast i säsongslivet och trots sex säsonger senare kan jag fortfarande inte lova att jag gjort min sista. Luleå har under dessa år varit en väldigt bra utgångspunkt, då jag har haft möjligheten att arbeta här under sommarhalvåret. Luleå har så med tiden blivit den stad som jag numera kallar hem.

 
Redan som fjortonåring tog Emma sitt första extrajobb inom restaurangbranschen.
- Jag var väldigt ung när jag började jobba extra inom restaurang. Att jag nu tretton år senare är kvar i samma bransch har gett mig en bred kunskap och en trygghet i min arbetsroll.

Emma berättar att hon några gånger lämnat branschen men att hon alltid återvänt.
- När jag började arbeta inom restaurang så såg jag det mest som ett tillfälligt arbete, som jag sedan skulle gå vidare från. Men det är en svår bransch att lämna. För trivs du med dina medarbetare så blir det som en andra familj, vilket gör det väldigt personligt. Den gemenskapen är svår att hitta på andra arbetsplatser. Det är även ett yrke där du varje kväll kan få en direkt uppskattning av din arbetsinsats. För lika uppskattat som ett lyckat restaurangbesök kan vara för en gäst. Lika belönande är den känslan av att ha varit delaktig i upplevelsen för mig som servitris.

Emma tog en paus från både skidåkning och restaurangbransch och gick utbildningen upplevelseproduktion i Piteå. Något som förde med sig att hon idag även arbetar på marknadsavdelningen för Restaurang Cg.
- Efter min utbildning så var min tanke att jag skulle lämna restaurangbranschen. Dock hann tanken aldrig bli verklighet. Vi har lyckats lösa det så bra att jag fortfarande jobbar några kvällar i veckan i restaurangen och övrig tid på kontoret. Jag får äta kakan och ha den kvar helt enkelt.

Av hennes medarbetare beskrivs Emma som professionell, noggrann och en person som får andra att må bra.
- Jag tror att jag är en stark medarbetare. Det finns ingen vinning i att bara se till sig själv och sina egna arbetsuppgifter, vi sitter alla i samma båt och arbetar mot samma mål. Jag försöker även att ha en positiv inställning till det mesta, något som jag hoppas smittar av sig på mina gäster och medarbetare.

Det märks att Emma har en stark relation till sitt yrke och sina medarbetare.
- Många av mina medarbetare som jag har idag är personer som jag kallar vänner. Vi har arbetat tillsammans förut och jag trivs väldigt bra i deras sällskap. Som nämnt var jag inriktad på att jag skulle jobba med något annat efter min examen. Men så hörde Perry av sig och när Perry kallar, då kommer man. Nej, men skämt och åsido. När jag fick höra vilka personer som jobbade på CG’s, så visste jag att jag skulle trivas och jag har inte ångrat mitt beslut.

Trots att Emma spenderar många timmar just på en restaurang så väljer hon gärna att själv gå ut och äta när hon har tid över.
- När jag besöker en restaurang så tycker jag att den personliga servicen är väldigt viktig, om nästintill avgörande. God service och gott värdskap i kombination med en god måltid är oslagbart. För mig är ett lyckat restaurangbesök bland den bästa upplevelse du kan ha. Då det innefattar så många olika faktorer, miljön, människorna, maten osv. Alla dina sinnen aktiveras och lyckas restaurangen tillmötesgå och (helst) överträffa dina förväntningar så kan ett restaurangbesök vara något som du kommer ihåg en lång tid framöver. 

Niklas
Biträdande Restaurang Chef

Niklas Lundgren

Här har vi Niklas Lundgren, uppvuxen i Sunderbyn, några stenkast utanför Luleå.

Nu har han kommit till att bli biträdande restaurangchef och en av våra sommelierer

på Restaurang CG. I september 2016 började han jobba hos oss och sommaren

2017 tog han sin sommelierexamen vid restaurangakademin.

 

Han växte upp i södra sunderbyn, flyttade hemifrån i unga år och började på

Olearys redan som 16 åring.

Började med diskplock, roddade och fattade tycke

för att jobba i bar. Det gick snabbt för honom att lära sig barjobbet och han tränade

så mycket han kunde på fritiden. Sedan kunde han stå självständigt och jobba.

Ungefär där började intresset växa för restaurang.

 

Egentligen var det en ren slump att han hamnade i restaurangbranschen, som tur var

upptäckte han att det var väldigt roligt. Det roligaste är att det inte är samma sak varje

dag, man jobbar väldigt nära inpå sina kollegor och skapar nära relationer till dem och

även gästerna. Man träffar nytt folk varje dag.

 

Efter Olearys var han med och öppnade Allstar i Boden, den erfarenheten gjorde att

han ville lära sig mer om bar och att jobba mer ”på riktigt” med de råvaror som finns att

tillgå. Efter det fick han erbjudande att vara med och öppna Clarions Skybar. Där

fick han mer utrymme att utforska sitt intresse för vin och drinkar och egentligen

dryck generellt.

 

Att han sedan hoppade på en sommelierutbildning när chansen föll på var för

honom självklart. Baren kunde inte ge honom så mycket mer i Luleå. Han ville

jobba mer med vin, lära sig skillnaden mellan olika viner, hantverket,

årgångskillnader, jordmåner och själva betydelsen för slutprodukten.

 

Frågar man honom så är det bästa med jobbet att ingen dag är den andra lik.

Att få möta olika människor och att jobba med mat och dryck.

 

I sin chefsroll har Perry lärt honom mycket och är en stor inspiration. Vid hans start

på CG var det Anton ”Kakan” Edelsvärd som lärde honom mest, som även är en nära vän.

 

I början hade han knappt jobbat med service på samma sätt som vi gör på CG och

hade mycket att lära sig. ”De som jobbat längre än mig ska ha all cred, det är dom som

lagt grunden för hur vi jobbar på restaurangen och det är väldigt lätt att komma in som ny i

gänget. Det är inte helt och hållet fine dining utan man kan fortfarande hålla det väldigt

personligt. Det jag mår bra av är att veta att de flesta gäster som lämnar oss går nöjda och

att de har haft en så bra kväll som möjligt”.

 

På fritiden tar fotbollen upp mycket tid, större fotbollsfantast finns nog inte.

Tottenham står skrivet ovanför hjärtat och premier league är ständigt i bakgrunden.

För att öka kunskapsbasen provar väldigt han mycket vin och öl. Man slutar aldrig lära sig

något nytt.

 

På ett eller annat sätt vill han absolut fortsätta med restaurang, han har det jäkligt bra

som han har det nu. Sen kanske inte nattjobb är idealt för resten av livet, men vi får se vad

framtiden erbjuder.

Jorge
Kock

Jorge Bravo Medina

Jorge Bravo Medina, en av våra stjärnor som man kan hitta både vid grillen och spisen. Ibland är han även med på kalla sidan där de gör förrätter och desserter. Han som inte kan låta bli att säga ”this is a reeeally great entrecóte”, han är även den som vi lätt byter en cola till mot att han lär oss något nytt på spanska. (Han var även snäll nog som lät mig störa mitt i preppen )

Han kommer ursprungligen från Quito i Ecuador men flyttade till San Sebastián när han var väldigt ung. Där utbildade han sig till kock och hittade kärleken, då hon kommer från Sverige så tog de beslutet att flytta hit – och det är vi glada för! 

Han har alltid tyckt om att laga mat, speciellt med sina vänner. Men vägen till att bli kock var inte rak, till en början var han mer intresserad av fotografi och grafisk konst. Han uttrycker det väldigt fint själv: ”In San Sebastián I started thinking to go to chefs school because I was pretty curios about how they make everything and then I started cooking and plating food and I liked it. The best part is to finish a plate and send it well executed, it’s like after all the work you put in before you finally can serve it and present it to the people.”

Under de tre åren han har bott här i Sverige så har han upptäckt att han tycker om att vara i naturen och även olika utomhussporter. Helt enkelt att kunna göra de saker han inte kunde i Quito. Han växte upp i en storstad och vill nu kunna ta till vara på allt. 

I framtiden hoppas han på att kunna skapa egna hållbara produkter och råvaror på en egen gård, men att han har mycket lärande framför sig.

Om CG

Jobba hos oss

Vill du jobba i en kreativ och utvecklande arbetsmiljö? Vi är i ständigt behov av duktig personal.
Välkommen med din ansökan till info@restaurangcg.se

Om CG

Ägargruppen

Cg är en restaurang med ambitioner. Den gedigna kunskap och erfarenhet som finns hos grundarna har nyttjats maximalt. Nöjesgruppen med Johan Isaksson och Henrik Gröntvedt har med sina tre restaurangkoncept Allstar, BBB och Olivers/Bakfickan och nära 15 år i branschen en ovärderlig kunskap kring hur man driver en restaurang. Kökschef Tomas Larsson har drivit flera egna restauranger och kommer senast från hyllade Cape East i Haparanda. Vår restaurangchef och sommelier Petter Nyberg har examinerats som kursetta vid sommelierutbildningen, han har varit vinansvarig vid högtidliga kungabröllop och har många års erfarenhet från restaurangbranschen. Serviceansvarige Pär "Perry" Eriksson är en genuin karraktär med rötter från Degerfors i värmland. Han har flera Restaurangchefs titlar i bagaget på ett flertal krogar i Norrbotten och senast på Cape East i Haparanda.

Om CG

Öppettider

CG har öppet
Måndag-torsdag: 17.00 - 00.00 (Köket öppet till 22.00)
Fredag: 16.00  - 01.00 (Köket öppet till 22.30)
Lördag: 16.00 - 01.00 (Köket öppet till 22.30)
Söndag: Stängt

Vi rekommenderar starkt att du bokar bord i god tid innan ditt besök. Det kan du göra genom att ringa oss på 0920-200 700 eller direkt här på webbplatsen

Avikande öppettider
Morsdag 26/5: 16.00-21.00 (Köket öppet till 22.00
Midsommarafton 21/6: Stängt
Midsommardagen 22/6: 16.00-sent (Köket öppet till 22.30)