Om CG

Detta är CG

Förhållandet till mat varierar, men för oss som drivs av passionen att tillaga och servera god mat handlar det om kärlek, kunskap och respekt. Till råvaran, till gästen och till kollegorna på restaurangen. Vi på Restaurang Cg lagar mat enligt en enkel tradition. Vi använder surdeg, vi torkar, syrar, röker och väljer gärna långkok. Vi väljer våra råvaror efter säsong och tillagar allt kött på vår fina grill, hjärtat i vårt kök. Allt kött har vi valt med stor omsorg från duktiga producenter, såväl lokalt som globalt. Vi kombinerar vår mat med dryck från såväl världens vinhus som kallkällan i skogarna kring Alvik. Allt för att ett besök på CGs ska bli en upplevelse.

I huset bredvid hittar du Bar CG som har fokus på dryck och lite mindre maträtter med riktigt bra råvaror.

Om CG

Vi som jobbar här

Vår personal är en av våra allra viktigaste råvaror och vi är måna om att ha en riktigt bra relation med alla våra gäster. 

Petter
Sommelier, delägare

Petter Nyberg

Petter är delägare och restaurangchef på restaurang CG. Han är född och uppvuxen strax utanför Luleå, i den lilla byn Mörön och är utbildad sommelier vid Restaurangakademien i Stockholm, där han gick ut som kursetta. I restaurangen känner du igen Petter tack vare längden, hans blonda välkammade hår och ett leende som sällan är långt borta.

Petter är som sagt uppvuxen i byn Mörön utanför Luleå. En tid som hans leende avslöjar har varit härlig.
- Jag tror det är där mitt matintresse grundades. Pappa har alltid varit duktig på att laga god och vällagad mat med råvaror som vi många gånger odlat själva. Vi var inte självförsörjande men nästintill. Vi hade en stor trädgård, höns samt att vi under vissa somrar hade kalvar eller lamm. Vi gick sällan på restaurang men det första restaurangminne jag har, var när jag ville äta spagetti och köttfärssås men fick istället en pasta med kalvkött. Efter den måltiden ville jag bara äta kalv.

Att det blev just restaurangbranschen har vi Petters hungriga mage att tacka för!
- I tonåren var jag alltid hungrig, jag växte så mycket. Så om jag ska vara helt ärlig så baserades nog mitt yrkesval utifrån min hunger. Jag trodde att om jag gick hotell och restauranglinjen så skulle jag få äta hela tiden.

Trots sina unga 27 år så har Petter lyckats samla ihop en gedigen meritlista. Han har hunnit med diverse chefsanställningar samt arbetat på många av Luleås uppskattade krogar. En röd tråd som löper genom hans olika arbetsplatser har varit Petters medarbetare, Pär Eriksson och Thomas Larsson. Personer som han idag driver restaurang Cg med.
- Pär och Thomas träffade jag redan under min gymnasietid då jag praktiserade Tomas kök och matsal.  Från början ville jag egentligen bli kock men jag började jobba i servisen, med förhoppning på att komma in i köket. Strax därefter så öppnade Tomas restaurangen il Lardo och jag följde med honom dit. Man kan väl säga att det var där allt började. Efter det har, speciellt jag och Pär (eller Perry som vi känner honom som) följts åt, med mindre uppehåll. Vi har arbetat tillsammans på Kyrkbyns kök och matsal, Bistro bar och brygga, Bakfickan och nu tillsammans på CG’s. Det är självklart en stor trygghet att arbeta med människor som man vet att man kan lita på och som man trivs med.

Under sin tid på Kyrbyns Kök och Matsal väcktes Petters intresse för sommelieryrket. Han påbörjade då första steget i utbildningen för att sen slutföra den när han arbetade på Bakfickan. Sommelierutbildningen klarade han med bravur och gick ut som kursetta.
- Självklart är det något som jag är väldigt stolt över och tiden under utbildningen var fantastiskt rolig. Jag träffade väldigt många trevliga och kunniga människor. Att jag sen fick möjlighet att servera vid kronprinsessans bröllop är ju självklart ett minne för livet.

Restaurang Cg har snabbt blivit uppskattad av många gäster. Responsen som Petter själv fått är att det är ett restaurangkoncept som har saknats i Luleå.
- Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit hittills och jag blir så oerhört glad över de komplimanger vi får från våra gäster och tidningsreportage. Det är fantastiskt att få höra att vi har gjort något för staden. Själv tycker jag att atmosfären på CG’s  är fantastisk!. Det finns inget bättre än när restaurangen bubblar av liv, värme och glädje. I en sån miljö är det svårt att ha en dålig dag på jobbet och jag tror det smittar av sig, för vi har väldigt roligt när vi jobbar. Både personal och gäster men även vi anställda emellan.

Petters stora kunskap inom mat och dryck gör honom till en stor tillgång för restaurangen, såväl som för gäster som personal.
- Internt så försöker jag att agera som en kunskapsbank. Jag försöker att dela med mig av den kunskap jag har till de anställda, exempelvis genom vinprovningar för personalen, men även på plats i restaurangen. Nu är kunskapsnivån hos de anställda hög men jag finns alltid där för eventuella frågor. För mig är det väldigt uppfyllande att kunna dela med mig av min kunskap till både kollegor och gäster och att använda den för att skapa en så bra matupplevelse som möjligt. 

Det är svårt att undgå att Petter brinner för sitt yrke och får han bestämma själv så vill han fortsätta med det.
- Vem vet var jag är om tio år, men jag hoppas att jag kommer fortsätta arbeta med mat och dryck. Förhoppningsvis har jag väl små lintottar omkring mig som tar upp lite tid också. Om jag driver restaurang vet jag inte, som jag känner nu så trivs jag väldigt bra med det!

Tomas
Köksmästare

Tomas Larsson

Köksmästare samt executive chef för restaurang Cg, Allstar, Bistro Bar och Brygga. Tomas är en välkänd krögare i Luleå då han har hunnit driva flera uppskattade restauranger. Han är en fantastisk kock med ett stort hjärta och en av grundpelarna i restaurang Cg.

Redan under mellanstadiet började Tomas experimentera med matlagning.
- Jag kommer ihåg hur jag mixtrade mycket med ägg och mjöl. Slutresultatet blev en blandning mellan pannkaka och omelett, som jag åt med ketchup. Nu i efterhand kan jag tycka att det var jätteäckligt, men just då var jag väldigt stolt över min egen rätt.

När Tomas skulle välja linje på gymnasiet fanns det egentligen inga alternativ. Restauranglinjen, det var dit han skulle.
-Jag sökte ingenting annat. Jag var fast besluten om att det var där jag skulle gå, så det var mitt första och enda val på ansökningsblanketten. 

Att hans kärlek för restaurangbranschen är stor går inte att missa. Han talar om restaurangyrket med värme och stor entusiasm.
-Jag älskar verkligen allt med den här branschen. Det är något speciellt att arbeta inom restaurang. Människorna som arbetar i den, gästerna du möter och sättet du arbetar på. Det passar nog inte alla men för mig är det helt rätt. Jag kan verkligen uppskatta den adrenalinrushen som man får under en service. Innan går alla och laddar, nästan som inför en fight. Det kanske låter hårt men det är så det känns. När det sen är service så är det dags att ge sitt allt. Det ska gå fort och hålla en hög kvalitét. Belöningen kommer efteråt när vi får sätta oss ned, pusta ut och förhoppningsvis vara nöjda med kvällens insats. 

Att ha en ledande roll inom restaurang är inget nytt för Tomas, han har hunnit med att starta upp och driva tre restauranger i Luleå. Något som gjort att han sett branschens fram- och baksidor. Lärdomar som han bär med sig idag.
-Jag har absolut både haft med- och motgångar med mina tidigare restauranger. Fast det är ju det här jag vill hålla på med och jag ser snarare att jag drar lärdom av mina misstag än låter dem besegra min dröm.  På CG’s är det en väldigt bra konstellation av människor som driver restaurangen, som gör att jag nu istället kan fokusera på de saker jag är bra på. Något som jag är väldigt tacksam för.

Likt Petter är Tomas väldigt stolt och glad över restaurang Cg’s framgångar.
-Allt har verkligen gått över förväntan och vi är så oerhört glada över den respons vi får. Det inspirerar oss till att arbeta hårdare och bli bättre. Personligen hoppas jag verkligen att alla känner sig välkomna här, för vi njuter av mixen av människor som besöker oss. Våra gäster och vår personal är en avgörande del av vad som gör CG’s till den restaurang den är. Det är kollegorna och gästerna som jag tycker är det bästa med att arbeta på Cg’s.

Det går väl inte att sticka under stolen med att kockar många gånger framställs som yrkesmän med ett hett temperament. Något som inte rimmar med hur Tomas föredrar att arbeta.
-Jag har aldrig varit en kock som har skrikit eller gapat på mina kollegor, blir jag arg så är det befogat. När jag arbetar försöker jag se till att arbetat ska vara roligt och utvecklande. Jag tror att det är en viktig ingrediens för att känna stolthet i sitt yrke.  

Kockar har ofta sin egen stil och tillvägagångssätt. För Tomas handlar det om råvaror, gärna från Norrbotten.
-Jag lagar mat med mina sinnen och tycker om att driva på smaker, kanske för mycket ibland. Jag vill att det ska smaka mycket, en morot ska verkligen smaka morot. Bra råvaror är därmed avgörande i min matlagning. För mig är matlagning så mycket mer än bara tillagningen. Det är ett kreativt skapande, därför har jag aldrig använt mig av saker som termometer eller recept. Jag smakar, tittar, luktar och känner. Det handlar även om att finna inspiration för sin matlagning. Min största inspirationskälla är naturen och självklart ligger den norrbottniska naturen mig varmt om hjärtat. Norrbotten har enligt mig råvaror av världsklass, något som vi har vårt klimat att tacka för. Det kalla vattnet, ljuset och en temperatur som gör att råvarorna växer långsamt men pumpas fulla med smak. 

Att driva restaurang kräver sin tid men den fritid Tomas har spenderar han med sin familj
-Jag väldigt tacksam att kunna få arbeta med något som jag älskar, men i slutet av dagen så är det min familj som är det viktigaste. Jag har fyra barn och ett femte påväg, så jag försöker att spendera så mycket tid med dem som jag kan.

Det är en glad och hoppfull Tomas som vi har intervjuat idag. Vi väntar med spänning på hans kommande meny.

 

Perry
Serviceansvarig

Pär "Perry" Eriksson

Pär, eller Perry som vi känner honom som, är värmlänningen som följde fotbollen ända upp till Norrbotten och sedan blev kvar. Perry har under en längre tid varit verksam inom restaurangbranschen där han många gånger haft rollen som restaurangchef. Han är en väldigt omtyckt servitör och medarbetare, som med sin genuina personlighet sätter guldkant på såväl restaurangbesök som arbetsplats.

Till stor del är det slumpen som har fört Perry in i restaurangbranschen. Visserligen hade han en önskan om att bli kock i unga år men fotbollen tog över och kockambitionerna fick läggas på hyllan.
-Då jag spelade fotboll tog jag i princip alla jobb jag kunde få tag i, jobb som passade in i fotbollens schema. Att jag sen kom in i restaurangbranschen var till stor del en slump. Det var när jag genom fotbollen lärde känna Tomas Larsson, vår kökschef. Tomas öppnade strax därefter sin första restaurang och jag började arbeta för honom. Sen dess har det rullat på.

Dock kanske det inte är en slump att Perry trivs inom restaurangbranschen. När han berättar om sitt yrke så förknippar han det gärna med ett lag och en lagkänsla.
-Det som jag tycker om med att arbeta inom restaurang är att få träffa alla människor, medarbetare och gäster. Den starka gemenskapen som finns inom personalen finner man inte på så många andra arbetsplatser. Det påminner om ett lag. Vi arbetar alla mot samma mål och måste stötta varandra för att hålla humöret uppe. Skillnaden är att vårt lag måste presterar sitt allra bästa varje dag och inte bara vid matcher, vilket självklart är en utmaning.

Att Perry blev kvar inom restaurangbranschen påverkades starkt av ett restaurangbesök som han och Tomas gjorde i Stockholm.
-Jag och Tomas var i Stockholm och besökte ett ställe som heter Vassa Eggen. Självklart hade jag varit ute och ätit mycket på restaurang innan men just den här restaurangupplevelsen var något helt annat. Det var väldigt god mat, men det var inte det som var speciellt, det var servicen. Servitrisen som tog hand om oss var så skicklig. Jag iakttog hur hon arbetade under kvällen och fascinerades över hur hon hanterade alla gäster. Hur hon pratade, hennes kunskap om mat och dryck samt hennes förmåga att få alla gäster att känna sig sedda. Hon levererade en restaurangupplevelse som jag idag 12 år senare kommer ihåg som om det vore igår. Det är nog det tillfälle som fick mig att förstå vad restaurangyrket kunde innebära. Att förmedla glädje och minnen till människor, en upplevelse helt enkelt. 

När vi pratar med några av Perrys medarbetare så talar de främst om hans förmåga att ”peppa” personalen och att han är en glädjespridare på arbetsplatsen. En förklaring som stämmer bra överens om hur Perry själv vill bli uppfattad både mot gästerna och personalen.
-Jag tror att jag har en bra känsla för vad gästerna vill ha och vad jag kan göra för att få dem att må bra. Jag hoppas att jag lyckas med samma sak även för mina kollegor - att jag får dem att må bra och att jag inspirerar dem. De gör nämligen det för mig. 

Åren har gått sen Perry gjorde sitt första arbetspass på en restaurang. Han har gått ifrån att ha varit en relativt okunnig servitör till att idag vara en nyckelperson som istället svarar på kluriga frågor.
-Från dag ett inom restaurangbranschen har jag haft förmånen att arbeta med många väldigt kunniga kollegor och leverantörer. Kollegor som Espen Traeldal, Petter Nyberg, Petter Isaksson och Tomas Larsson. Det är dem som jag har att tacka för all den kunskap jag fått eller introducerats för. Något som jag är enormt tacksam för.

Det märks att Perrys restaurangupplevelse med Tomas för nu drygt 12 år sen lever kvar i hur han vill att en bra restaurang skall vara.
-En bra restaurang skall självklart leverera god mat. Men miljön och servicen måste vara minst lika bra. Det måste finnas en glädje och en skön känsla som smittar av sig. Det är någonting som jag tycker vi har lyckats bra med på CG’s och jag hoppas gästerna känner detsamma.  

Att glädjen finns hos de anställda anser jag vara avgörande för att kunna leverera god service. Med det sagt så är det enormt viktigt att personalen mår bra och lyfter varandra. För självklart finns det dagar då jag kommer till jobbet och inte är på topp. Men när jag träffar mina medarbetare och gästerna så kommer glädjen snabbt tillbaka. Jag vill verkligen poängtera att utan vår fantastiska personal och våra gäster så vore CG’s ingenting.

På sin fritid försöker Perry att vara med sin familj så mycket som möjligt.
-Det är ingen lätt bransch att arbeta inom när man har familj, då arbetstiderna är som de är. Dock tycker jag att vi får ihop det bra. Jag har en fantastisk sambo som alltid stöttat mig. Det är henne som jag har att tacka för jag har kunnat spela fotboll och arbeta med det yrke som jag tycker så mycket om.

 

Isak
Sous chef

Isak Isaksson

Isak är född och uppvuxen här i Luleå. Några avstickare till andra städer har det blivit genom årens lopp, men nu är han här hos oss på Cg's. Med sitt lugna sinne och sin känsla för detaljer är han en mycket uppskattad medarbetare samt kock. 

Som många kockar så gjorde Isak sitt yrkesval tidigt, då han valde gymnasieinriktning. Valet stod emellan Estetiska programmet eller Hotell och Restaurang. Till vår lycka blev det Hotell och Restaurangprogrammet.
-Man kan väl säga att jag var rationell i mitt val av inriktning. Jag tänkte att restaurangbranschen kunde erbjuda fler arbetstillfällen. Estet fick jag vara på fritiden istället. Såhär i backspegeln så tror jag nog att jag har haft nytta av min estetiska ådra i mitt yrkesval. Kockyrket stället ju höga krav på kreativitet och estetik. 

Hans intresse för råvaror och matlagning väcktes genom att i tidig ålder ge sig ut på fisketurer och vara delaktig i älgjakten.
-Att jag som ung fick ta del i vad allt vad jakt och fiske innebär skapade en nyfikenhet. En nyfikenhet på hur man tar vara på råvarorna samt tillagar dem. Då mina mor- och farföräldrar var en stor inspiration så tog jag del av deras inställning till råvarorna. Exempelvis att de var väldigt noga med att ta vara på alla köttdetaljer - något som jag än i dag bär med mig och inspireras av. En bidragande faktor till mitt intresse är självklart att jag tycker väldigt mycket om mat, all mat. Något som jag kan tacka mina föräldrar för, då jag alltid blivit uppmanad till att alltid smaka.

I femton år har Isak varit verksam som kock, dock känner han att han hela tiden utvecklas och att varje arbetsplats bjuder på nya lärdomar.
-Alla arbetsplatser har sina olika egenskaper och utmaningar som man drar lärdom av. Utmaningen som vi har på CG’s är främst logistik och planering. Vi har ett väldigt litet kök som kräver goda förberedelser för att kunna ge en bra service. 

Genom åren har jag även lärt mig att uppskatta farten i yrket på ett helt annat sätt än vad jag gjorde i början. Största anledningen till det är väl att jag först nu lärt mig att kontrollera den och på så sätt känner mig trygg med det snabba tempot.

På ett personligt plan har jag lärt mig att vara mer utåtriktad, jag har alltid varit blyg men i ett jobb där kommunikationen med dina arbetskamrater är väldigt viktig så har jag lärt mig att våga ta mer plats. 

Varje kock en tabbe i bagaget som man kanske helst inte pratar om, Isak är inget undantag. 
-Det var min första dag på restaurang Il Lardo här i Luleå. Jag var väl extra nervös och ville göra allting rätt. Dock slog ju detta helt fel, då jag skickade ut en hamburgare utan en hamburgare på tallriken. Restaurangchefen kom tillbaka med tallriken, tittade undrande på mig och frågade om jag ville bli månadens anställd. En rolig anekdot som inte har upprepats sen dess.

Med en liten knodd där hemma har Isaks egna restaurangbesök de senaste året miskat en aning. Men han har hunnit uppmärksamma att restaurangerna arbetar hårdare för att uppnå god servicemiljö. Något som Isak ser som positivt.  
-Jag tycker verkligen att det över lag har blivit ett större fokus på servicen på restauranger. Något som jag tycker är väldigt roligt, så att du inte måste gå till en topprestaurang för att få den bästa servicen. Sen kanske jag inte är den svåraste gästen att tillfredsställa när jag är på restaurang. Jag är inte så kräsen. Men jag uppskattar verkligen småsaker som dryckesrekommendationer eller liknande.

Fåordig är egentligen fel ord för Isak, han säger snarare det som behövs och skippar struntprat, något som kan värderas högt i många situationer. Det är en fin pratstund vi har haft och han lämnar oss för att springa in i köket för att fortsätta förberedelserna inför dagens service. 

Henrik
Ölexpert och servitör

Henrik Leijon Lundqvist

Han avskyr att knäppa sista knappen på skjortkragen, slipsen skall sitta löst och han tänker inte följa restaurangens trend med vattenkammat. Men vad gör det, han är vår. Cg’s vandrande öllexikon som kan prata öl i det oändliga. Vi är glada att få presentera vår fina Henrik Leijon Lundqvist. 

Född och uppvuxen i Luleå och för många ett välkänt ansikte. Då han under en längre tid arbetat för systembolaget, och för många Lulebor så är det nog med det som vi förknippat Henrik med.
-En månad efter att jag fyllt 20 år gjorde jag mitt första arbetspass på systembolaget. Jag var helt oskolad och ärligt sagt, inte alls så dryckesintresserad. Det var först när jag upptäckte utmaningen med att kombinera mat och dryck som den lilla nörden väcktes i mig och ja, resten kan ni ju räkna ut.

Jag har väldigt mycket att tacka systembolaget för, det är där jag fått möjligheten att utvecklas och specialisera mig inom mitt område. Det är även där jag la grunden för min syn på service och arbetsmoral. 

Efter sex år hos systembolaget så valde Henrik att gå vidare för att arbeta heltid på Cg’s.
-Jag har trivts väldigt bra på systembolaget, men jag kände att jag hade gjort allt jag kunde göra där och ville gå vidare. Lyckligtvis hade Petter tjatat på mig att jag skulle komma och jobba. Jag tog tillfället i akt och tog klivet över till restaurangbranschen.

Tillskillnad från många andra som jobbar på CG’s så gjorde Henrik sitt absolut första arbetspass inom restaurang på CG’s. Dryckeskunskapen hade han sen innan men resten var en helt nytt för honom. 
-Man kan nästan förklara det som om att jag började i "fel ände". Vanligtvis inom restaurangbranschen börjar du oftast med att lära dig de praktiska grunderna innan du jobbar dig vidare mot de mer teoretiska inslagen med dryckeskunskap osv. Jag hade istället en hel del dryckeskunskap men hade aldrig burit en tallrik eller tagit en beställning  Dock tror jag att mina erfarenheter från systembolaget gav mig en stor fördel även inom restaurangyrket. Så som att jag snabbt kunna läsa av vad kunden är ute efter genom några enkla frågor. Sen bör det tilläggas att det är ett helt annat tempo inom restaurang än vad det är i butik, vilket jag snabbt blev varse om. Men det är bara till det positiva kan jag tycka, det är härligt med endorfinkicken som kommer med det. 

 Det märks att Henrik trivs på Cg’s och likt övrig personal så poängterar Henrik den fina atmosfär som finns personal emellan men så även med gäster.
-Det bästa med Cg’s för mig är att få jobba med så kunniga människor, alla har sin egen specialitet som man kan lära sig mer av. Du stannar aldrig av i din utveckling, det finns alltid mer att lära. Min specialitet är ju öl och jag försöker att i så stor utsträckning som möjligt dela med mig av den kunskapen till mina arbetskamrater.

Som Henrik själv säger, finns det alltid mer att lära och hungern efter kunskap hos honom är stor. Vilket har resulterat i att han nu till hösten skall ta nästa steg och påbörja sin sommelier utbildning. 
-
Jag har länge tänkt att det är nästa naturliga steg att ta och nu när möjligheten ges så känns det jättekul att gå vidare. Det är ju det som är en del av charmen med restaurangyrket, du blir aldrig klar, det finns alltid mer att lära!

Det kanske inte kommer som en chock att Henrik helst väljer en god öl som din favoritdryck.
-Det är nog få ölsorter som jag inte tycker om. När jag själv går ut så försöker jag oftast att få prova något nytt, helst lokalt. Men om jag måste välja en favorit så måste det nog bli någon saison öl.  De är ofta väldigt fräscha, smakrika utan att vara för dominanta.

Avslutningsvis måste vi ändå reda ut begreppet "Henke-Danne", namnet som Henrik går under på Cg's. 
Ja, vi får faktiskt skylla på Perry. Inom företaget så finns det många som heter Henrik och Perry tyckte inte att jag såg ut som en Henrik, utan som en Daniel. Så sagt och gjort Perry döpte om mig, det har faktisk gått så långt att han har presenterats som Daniel inför gäster. En kul grej bara. 

Henrik skrattar och lutar sig tillbaka. Känslan av den familjära stämningen som finns kollegorna emellan är tydlig och charmigt smittsam. 
Kaffekoppen är nu urdrucken, restaurangen ska slå upp dörrarna för kvällens service och vår lilla pratstund med Henrik är slut. Tack för denna gång! 


 

Kakan
Baransvarig, restaurang Cg

Anton "Kakan" Edelsvärd

”Välkommen till Restaurang CGs du surrar med Kakan”. Ja och det är ju exakt det man vill göra, surra med Kakan. Med glimten i ögat, ett smittsamt leende och en fantastisk känsla för service har Kakan blivit en favorit hos många av våra gäster. 

Ja, egentligen heter han ju faktiskt Anton Edelsvärd. Men det är ju som Kakan vi känner honom. 
-Det är ett gammalt smeknamn som jag fick när jag gick i 4:an. Vi var med skolan på utflykt när 5- och 6:orna försökte knycka min matsäck och kakorna. Och ja, jag försvarade mina kakor som om det gällde liv och död. Där och då föddes namnet Kakan och det har hängt kvar sen dess. Och jag fick behålla mina kakor...

Han är en Luleå grabb med rötterna i Jokkmokk som för fem år sedan tog klivet in i restaurangbranschen.
-Jag gjorde mitt första restaurangpass i disken på Allstar. Men ganska snabbt så blev jag inplockad i baren och Simon lärde upp mig. Så efter det blev det barpass istället för diskplock. Och jag kan väl erkänna att jag tyckte att det var lite coolt också, att jobba som bartender på en nattklubb. 

Det märks att Kakan trivs inom branschen, han pratar väldigt varmt och engagerat om den.
-Det är något härligt med att arbeta på en arbetsplats där du får träffa och lära känna människor varje dag. För det upplever jag att vi gör. Vi lär känna och skapar relationer till våra gäster. Sen tycker jag om den grupp av människor som arbetar inom restaurang och i en stad som Luleå har man en härlig relation restaurangfolk emellan. Bra surr helt enkelt.

Vi har hört många medarbetare tala varmt om sammanhållningen på CG’s och Kakan är inget undantag. 
-Vi är verkligen en starkt team där alla jobbar tillsammans och stöttar varandra. Det är ingen som försöker vara Zlatan om jag säger så. Sen har vi självklart olika roller och spetskompetenser. Jag vet dock inte om jag skulle placera mig själv i något speciellt fack. Eller ja, jag är ju bartender! 

Likt andra medarbetare har Kakan en bakgrund inom musik och sång. Kanske är det hans kreativa ådra som drog honom till bartenderyrket. 
-Ganska snabbt upptäckte jag att jag tyckte det var väldigt spännande och roligt att arbeta i baren. Då det likt inom musiken finns ett skapande. När du vill skapa en ny drink tillexempel, hur vill jag att den ska smaka? Vilka komponenter behöver jag? Hur vill jag att den ska se ut osv. I kombination med skapandet, gästmötet och att jag är en socialperson så blev det en bartenderyrket en fullträff för mig.

Att musiken ligger Kakan varmt om hjärtat har nog ingen medarbetare undgått att höra. Lyssna nästa gång ni besöker restaurangen, om det är någon som går och sjunger, så är det med största sannolikhet Kakan.  

Betryggande för oss andra så låter det på Kakan att det är i Luleå och restaurangbranschen han vill stanna i.
-Jag trivs väldigt bra i Luleå och speciellt efter de senaste årens utveckling inom branschen.  Det har öppnat många restauranger och luleåborna har blivit flitiga besökare,  inte bara på fredagar och lördagar.  Vilket är fantastiskt roligt! Så min förhoppning är att jag kommer stanna inom restaurangbranschen, och i framtiden, gärna med en ansvarsroll.

Att kalla Kakan ett guldkorn är ingen underdrift. Och att endast placera honom i bartenderfacket känns för smalt. För oss är han en sann lagspelare som lyfter sina medarbetare oavsett om han står i baren eller jobbar på golvet. Vi ska låta honom återgå till arbetsdagen, men vi tackar för denna lilla pratstund. Tack Anton! 

Om CG

Jobba hos oss

Vill du jobba i en kreativ och utvecklande arbetsmiljö? Vi är i ständigt behov av duktig personal.
Välkommen med din ansökan till info@restaurangcg.se

Om CG

Ägargruppen

Cg är en restaurang med ambitioner. Den gedigna kunskap och erfarenhet som finns hos grundarna har nyttjats maximalt. Nöjesgruppen med Johan Isaksson och Henrik Gröntvedt har med sina tre restaurangkoncept Allstar, BBB och Olivers/Bakfickan och nära 15 år i branschen en ovärderlig kunskap kring hur man driver en restaurang. Kökschef Tomas Larsson har drivit flera egna restauranger och kommer senast från hyllade Cape East i Haparanda. Vår restaurangchef och sommelier Petter Nyberg har examinerats som kursetta vid sommelierutbildningen, han har varit vinansvarig vid högtidliga kungabröllop och har många års erfarenhet från restaurangbranschen. Serviceansvarige Pär "Perry" Eriksson är en genuin karraktär med rötter från Degerfors i värmland. Han har flera Restaurangchefs titlar i bagaget på ett flertal krogar i Norrbotten och senast på Cape East i Haparanda.

Om CG

Öppettider

CG har öppet
Måndag-torsdag: 17.00 - 00.00 (Köket öppet till 22.00)
Fredag: 16.00  - 01.00 (Köket öppet till 23.00)
Lördag: 16.00 - 01.00 (Köket öppet till 23.00)
Söndag: Stängt 

Avvikande Öppettider

Midsomnmarafton 23/6 - Stängt
Midsommardagen 24/6 - Stängt


Vi rekommenderar starkt att du bokar bord i god tid innan ditt besök. Det kan du göra genom att ringa oss på 0920-200 700 eller direkt här på webbplatsen