Om CG

Detta är CG

Förhållandet till mat varierar, men för oss som drivs av passionen att tillaga och servera god mat handlar det om kärlek, kunskap och respekt. Till råvaran, till gästen och till kollegorna på restaurangen. Vi på Restaurang Cg lagar mat enligt en enkel tradition. Vi använder surdeg, vi torkar, syrar, röker och väljer gärna långkok. Vi väljer våra råvaror efter säsong och tillagar allt kött på vår fina grill, hjärtat i vårt kök. Allt kött har vi valt med stor omsorg från duktiga producenter, såväl lokalt som globalt. Vi kombinerar vår mat med dryck från såväl världens vinhus som kallkällan i skogarna kring Alvik. Allt för att ett besök på CGs ska bli en upplevelse.

Om CG

Vi som jobbar här

Vår personal är en av våra allra viktigaste råvaror och vi är måna om att ha en riktigt bra relation med alla våra gäster. 

Petter
Sommelier, delägare

Petter Nyberg

Petter är delägare och restaurangchef på restaurang CG. Han är född och uppvuxen strax utanför Luleå, i den lilla byn Mörön och är utbildad sommelier vid Restaurangakademien i Stockholm, där han gick ut som kursetta. I restaurangen känner du igen Petter tack vare längden, hans blonda välkammade hår och ett leende som sällan är långt borta.

Petter är som sagt uppvuxen i byn Mörön utanför Luleå. En tid som hans leende avslöjar har varit härlig.
- Jag tror det är där mitt matintresse grundades. Pappa har alltid varit duktig på att laga god och vällagad mat med råvaror som vi många gånger odlat själva. Vi var inte självförsörjande men nästintill. Vi hade en stor trädgård, höns samt att vi under vissa somrar hade kalvar eller lamm. Vi gick sällan på restaurang men det första restaurangminne jag har, var när jag ville äta spagetti och köttfärssås men fick istället en pasta med kalvkött. Efter den måltiden ville jag bara äta kalv.

Att det blev just restaurangbranschen har vi Petters hungriga mage att tacka för!
- I tonåren var jag alltid hungrig, jag växte så mycket. Så om jag ska vara helt ärlig så baserades nog mitt yrkesval utifrån min hunger. Jag trodde att om jag gick hotell och restauranglinjen så skulle jag få äta hela tiden.

Trots sina unga 30 år så har Petter lyckats samla ihop en gedigen meritlista. Han har hunnit med diverse chefsanställningar samt arbetat på många av Luleås uppskattade krogar. En röd tråd som löper genom hans olika arbetsplatser har varit Petters medarbetare, Pär Eriksson och Thomas Larsson. Personer som han idag driver restaurang Cg med.
- Pär och Thomas träffade jag redan under min gymnasietid då jag praktiserade Tomas kök och matsal.  Från början ville jag egentligen bli kock men jag började jobba i servisen, med förhoppning på att komma in i köket. Strax därefter så öppnade Tomas restaurangen il Lardo och jag följde med honom dit. Man kan väl säga att det var där allt började. Efter det har, speciellt jag och Pär (eller Perry som vi känner honom som) följts åt, med mindre uppehåll. Vi har arbetat tillsammans på Kyrkbyns kök och matsal, Bistro bar och brygga, Bakfickan och nu tillsammans på CG’s. Det är självklart en stor trygghet att arbeta med människor som man vet att man kan lita på och som man trivs med.

Under sin tid på Kyrbyns Kök och Matsal väcktes Petters intresse för sommelieryrket. Han påbörjade då första steget i utbildningen för att sen slutföra den när han arbetade på Bakfickan. Sommelierutbildningen klarade han med bravur och gick ut som kursetta.
- Självklart är det något som jag är väldigt stolt över och tiden under utbildningen var fantastiskt rolig. Jag träffade väldigt många trevliga och kunniga människor. Att jag sen fick möjlighet att servera vid kronprinsessans bröllop är ju självklart ett minne för livet.

Restaurang Cg har snabbt blivit uppskattad av många gäster. Responsen som Petter själv fått är att det är ett restaurangkoncept som har saknats i Luleå.
- Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit hittills och jag blir så oerhört glad över de komplimanger vi får från våra gäster och tidningsreportage. Det är fantastiskt att få höra att vi har gjort något för staden. Själv tycker jag att atmosfären på CG’s  är fantastisk!. Det finns inget bättre än när restaurangen bubblar av liv, värme och glädje. I en sån miljö är det svårt att ha en dålig dag på jobbet och jag tror det smittar av sig, för vi har väldigt roligt när vi jobbar. Både personal och gäster men även vi anställda emellan.

Petters stora kunskap inom mat och dryck gör honom till en stor tillgång för restaurangen, såväl som för gäster som personal.
- Internt så försöker jag att agera som en kunskapsbank. Jag försöker att dela med mig av den kunskap jag har till de anställda, exempelvis genom vinprovningar för personalen, men även på plats i restaurangen. Nu är kunskapsnivån hos de anställda hög men jag finns alltid där för eventuella frågor. För mig är det väldigt uppfyllande att kunna dela med mig av min kunskap till både kollegor och gäster och att använda den för att skapa en så bra matupplevelse som möjligt. 

Det är svårt att undgå att Petter brinner för sitt yrke och får han bestämma själv så vill han fortsätta med det.
- Vem vet var jag är om tio år, men jag hoppas att jag kommer fortsätta arbeta med mat och dryck. Förhoppningsvis har jag väl små lintottar omkring mig som tar upp lite tid också. Om jag driver restaurang vet jag inte, som jag känner nu så trivs jag väldigt bra med det!

Perry
Serviceansvarig, delägare

Pär "Perry" Eriksson

Pär, eller Perry som vi känner honom som, är värmlänningen som följde fotbollen ända upp till Norrbotten och sedan blev kvar. Perry har under en längre tid varit verksam inom restaurangbranschen där han många gånger haft rollen som restaurangchef. Han är en väldigt omtyckt servitör och medarbetare, som med sin genuina personlighet sätter guldkant på såväl restaurangbesök som arbetsplats.

Till stor del är det slumpen som har fört Perry in i restaurangbranschen. Visserligen hade han en önskan om att bli kock i unga år men fotbollen tog över och kockambitionerna fick läggas på hyllan.
-Då jag spelade fotboll tog jag i princip alla jobb jag kunde få tag i, jobb som passade in i fotbollens schema. Att jag sen kom in i restaurangbranschen var till stor del en slump. Det var när jag genom fotbollen lärde känna Tomas Larsson, vår kökschef. Tomas öppnade strax därefter sin första restaurang och jag började arbeta för honom. Sen dess har det rullat på.

Dock kanske det inte är en slump att Perry trivs inom restaurangbranschen. När han berättar om sitt yrke så förknippar han det gärna med ett lag och en lagkänsla.
-Det som jag tycker om med att arbeta inom restaurang är att få träffa alla människor, medarbetare och gäster. Den starka gemenskapen som finns inom personalen finner man inte på så många andra arbetsplatser. Det påminner om ett lag. Vi arbetar alla mot samma mål och måste stötta varandra för att hålla humöret uppe. Skillnaden är att vårt lag måste presterar sitt allra bästa varje dag och inte bara vid matcher, vilket självklart är en utmaning.

Att Perry blev kvar inom restaurangbranschen påverkades starkt av ett restaurangbesök som han och Tomas gjorde i Stockholm.
-Jag och Tomas var i Stockholm och besökte ett ställe som heter Vassa Eggen. Självklart hade jag varit ute och ätit mycket på restaurang innan men just den här restaurangupplevelsen var något helt annat. Det var väldigt god mat, men det var inte det som var speciellt, det var servicen. Servitrisen som tog hand om oss var så skicklig. Jag iakttog hur hon arbetade under kvällen och fascinerades över hur hon hanterade alla gäster. Hur hon pratade, hennes kunskap om mat och dryck samt hennes förmåga att få alla gäster att känna sig sedda. Hon levererade en restaurangupplevelse som jag idag 12 år senare kommer ihåg som om det vore igår. Det är nog det tillfälle som fick mig att förstå vad restaurangyrket kunde innebära. Att förmedla glädje och minnen till människor, en upplevelse helt enkelt. 

När vi pratar med några av Perrys medarbetare så talar de främst om hans förmåga att ”peppa” personalen och att han är en glädjespridare på arbetsplatsen. En förklaring som stämmer bra överens om hur Perry själv vill bli uppfattad både mot gästerna och personalen.
-Jag tror att jag har en bra känsla för vad gästerna vill ha och vad jag kan göra för att få dem att må bra. Jag hoppas att jag lyckas med samma sak även för mina kollegor - att jag får dem att må bra och att jag inspirerar dem. De gör nämligen det för mig. 

Åren har gått sen Perry gjorde sitt första arbetspass på en restaurang. Han har gått ifrån att ha varit en relativt okunnig servitör till att idag vara en nyckelperson som istället svarar på kluriga frågor.
-Från dag ett inom restaurangbranschen har jag haft förmånen att arbeta med många väldigt kunniga kollegor och leverantörer. Kollegor som Espen Traeldal, Petter Nyberg, Petter Isaksson och Tomas Larsson. Det är dem som jag har att tacka för all den kunskap jag fått eller introducerats för. Något som jag är enormt tacksam för.

Det märks att Perrys restaurangupplevelse med Tomas för nu drygt 12 år sen lever kvar i hur han vill att en bra restaurang skall vara.
-En bra restaurang skall självklart leverera god mat. Men miljön och servicen måste vara minst lika bra. Det måste finnas en glädje och en skön känsla som smittar av sig. Det är någonting som jag tycker vi har lyckats bra med på CG’s och jag hoppas gästerna känner detsamma.  

Att glädjen finns hos de anställda anser jag vara avgörande för att kunna leverera god service. Med det sagt så är det enormt viktigt att personalen mår bra och lyfter varandra. För självklart finns det dagar då jag kommer till jobbet och inte är på topp. Men när jag träffar mina medarbetare och gästerna så kommer glädjen snabbt tillbaka. Jag vill verkligen poängtera att utan vår fantastiska personal och våra gäster så vore CG’s ingenting.

På sin fritid försöker Perry att vara med sin familj så mycket som möjligt.
-Det är ingen lätt bransch att arbeta inom när man har familj, då arbetstiderna är som de är. Dock tycker jag att vi får ihop det bra. Jag har en fantastisk sambo som alltid stöttat mig. Det är henne som jag har att tacka för jag har kunnat spela fotboll och arbeta med det yrke som jag tycker så mycket om.

 

Robert
Kökschef

Robert Börlin

Skägg,  tunga örhängen och en skarp blick, känslan av pondus följer med honom utan att han ens behöver säga ett ord. Vilket han helst inte gör i onödan.  Men med  kniven i handen och smakerna rätt i gommen så är han en fantastisk kock och under den hårda imagen, en varm och härlig medarbetare. Det är med glädje vi kan presentera och välkomna tillbaka Robert Börlin. 

Född och uppvuxen är han i Luleå,  han har gjort några avstickare söderut, men nu är han hemma igen. Och här vill han stanna.
- Jag trivs väldigt bra här med familj och vänner nära. Luleå är även en väldigt bra utgångspunkt, med Kallax runt knuten så har du lätt att ta dig världen över.

Likt många kockar så började Robert sin kockresa på hotell- och restauranglinjen. Det var kock eller musik han skulle satsa på. Stjärnorna stod rätt och det blev restaurangbranschen.
-Under tonåren så växte mitt intresse för mat, mamma lagade väl för dålig mat. Nä, skämt och sido, vi vet väl alla att mammas köttbullar är dom bästa. Men intresset för matlagning blev större och restaurangbranschen kändes lockande. Musikintresset fick förbli en hobby.

Robert har som sagt hunnit göra några avstickare söderut, främst till Stockholm. På hans Cv kan vi finna restauranger som Berns, Restaurang B.A.R, men även lokala pärlor som Hemmagastronomi.
-Det är alltid bra att röra på sig kan jag tycka. Jag vill inte bli en bitter kock som inte känner att man utvecklar sig. Jag har alltid lärt mig nya saker på de ställen jag har jobbat på. Alla kök har sina egna knep och rutiner.

Cg’s kök känner han till sen tidigare och han är glad att vara tillbaka.
-Det som är skönt med  Cg’s är att det alltid är mycket folk. Vilket innebär att det alltid mycket att göra så det blir aldrig långtråkigt att jobba. Sen är det en riktigt bra stämning i köket.

Stämningen, säger han är något som han själv prioritera högt på en arbetsplats. Att arbeta i ett restaurangkök kräver att man är ett bra team. Och en lagspelare är han.
-Jag är en väldigt lugn person, privat som på jobbet. Det är dumt att stressa upp sig i onödan. Självklart kan det säkert i brinnande service rytas till någon gång, men ytterst sällan.

Musiken fick kliva åt sidan när det kom till att välja yrke men det är fortfarande ett stort intresse som Robert gärna sysselsätter sig med på sin fritid.
-När jag får tid över så spenderar jag gärna den med en gitarr i handen eller bakom pianot. Jag är en allätare när det kommer till musik men mest blir det rock, blues, 60- och 70-tals musik.

När vi pratar om framtiden så låter han betryggande säker på att det är i restaurangbranschen han kommer att stanna i.
-Jag trivs verkligen inom restaurang. Det är en bransch som ger dig möjligheten till att ständigt utvecklas. Sen är det självklart upp till dig om du tar tillvara på dem.

Ugnarna börjar pipa och köket måste preppas. Vi låter honom smita iväg till köket och fortsätta med dagens agenda. Han knyter på sig förklädet och vi är fantastiskt glada att det återigen är CG loggan som pryder hans kockrock. Välkommen tillbaka Robban!

Niklas
Biträdande Restaurang Chef

Niklas Lundgren

Här har vi Niklas Lundgren, uppvuxen i Sunderbyn, några stenkast utanför Luleå.

Nu har han kommit till att bli biträdande restaurangchef och en av våra sommelierer

på Restaurang CG. I september 2016 började han jobba hos oss och sommaren

2017 tog han sin sommelierexamen vid restaurangakademin.

 

Han växte upp i södra sunderbyn, flyttade hemifrån i unga år och började på

Olearys redan som 16 åring.

Började med diskplock, roddade och fattade tycke

för att jobba i bar. Det gick snabbt för honom att lära sig barjobbet och han tränade

så mycket han kunde på fritiden. Sedan kunde han stå självständigt och jobba.

Ungefär där började intresset växa för restaurang.

 

Egentligen var det en ren slump att han hamnade i restaurangbranschen, som tur var

upptäckte han att det var väldigt roligt. Det roligaste är att det inte är samma sak varje

dag, man jobbar väldigt nära inpå sina kollegor och skapar nära relationer till dem och

även gästerna. Man träffar nytt folk varje dag.

 

Efter Olearys var han med och öppnade Allstar i Boden, den erfarenheten gjorde att

han ville lära sig mer om bar och att jobba mer ”på riktigt” med de råvaror som finns att

tillgå. Efter det fick han erbjudande att vara med och öppna Clarions Skybar. Där

fick han mer utrymme att utforska sitt intresse för vin och drinkar och egentligen

dryck generellt.

 

Att han sedan hoppade på en sommelierutbildning när chansen föll på var för

honom självklart. Baren kunde inte ge honom så mycket mer i Luleå. Han ville

jobba mer med vin, lära sig skillnaden mellan olika viner, hantverket,

årgångskillnader, jordmåner och själva betydelsen för slutprodukten.

 

Frågar man honom så är det bästa med jobbet att ingen dag är den andra lik.

Att få möta olika människor och att jobba med mat och dryck.

 

I sin chefsroll har Perry lärt honom mycket och är en stor inspiration. Vid hans start

på CG var det Anton ”Kakan” Edelsvärd som lärde honom mest, som även är en nära vän.

 

I början hade han knappt jobbat med service på samma sätt som vi gör på CG och

hade mycket att lära sig. ”De som jobbat längre än mig ska ha all cred, det är dom som

lagt grunden för hur vi jobbar på restaurangen och det är väldigt lätt att komma in som ny i

gänget. Det är inte helt och hållet fine dining utan man kan fortfarande hålla det väldigt

personligt. Det jag mår bra av är att veta att de flesta gäster som lämnar oss går nöjda och

att de har haft en så bra kväll som möjligt”.

 

På fritiden tar fotbollen upp mycket tid, större fotbollsfantast finns nog inte.

Tottenham står skrivet ovanför hjärtat och premier league är ständigt i bakgrunden.

För att öka kunskapsbasen provar väldigt han mycket vin och öl. Man slutar aldrig lära sig

något nytt.

 

På ett eller annat sätt vill han absolut fortsätta med restaurang, han har det jäkligt bra

som han har det nu. Sen kanske inte nattjobb är idealt för resten av livet, men vi får se vad

framtiden erbjuder.

Om CG

Jobba hos oss

Vill du jobba i en kreativ och utvecklande arbetsmiljö? Vi är i ständigt behov av duktig personal.
Välkommen med din ansökan till info@restaurangcg.se

Om CG

Ägargruppen

Cg är en restaurang med ambitioner. Den gedigna kunskap och erfarenhet som finns hos grundarna har nyttjats maximalt. Nöjesgruppen med Johan Isaksson och Henrik Gröntvedt har med sina tre restaurangkoncept Allstar, BBB och Olivers/Bakfickan och nära 25 år i branschen en ovärderlig kunskap kring hur man driver en restaurang. Vår sommelier Petter Nyberg har examinerats som kursetta vid sommelierutbildningen, han har varit vinansvarig vid högtidliga kungabröllop och har många års erfarenhet från restaurangbranschen. Serviceansvarige Pär "Perry" Eriksson är en genuin karraktär med rötter från Degerfors i värmland. Han har flera Restaurangchefs titlar i bagaget på ett flertal krogar i Norrbotten och senast på Cape East i Haparanda.

Om CG

Öppettider

CG har öppet

Måndag-Torsdag: 17.00 - sent (Köket öppet till 21.00)
Fredag - Lördag: 17.00 - sent (Köket öppet till 22.00)
Söndag: Stängt

Vi rekommenderar starkt att du bokar bord i god tid innan ditt besök. Det kan du göra genom att ringa oss på 0920-200 700 eller direkt här på webbplatser