![]() ![]() Om CGDetta är CGFörhållandet till mat varierar, men för oss som drivs av passionen att tillaga och servera god mat handlar det om kärlek, kunskap och respekt. Till råvaran, till gästen och till kollegorna på restaurangen. Vi på Restaurang Cg lagar mat enligt en enkel tradition. Vi använder surdeg, vi torkar, syrar, röker och väljer gärna långkok. Vi väljer våra råvaror efter säsong och tillagar allt kött på vår fina grill, hjärtat i vårt kök. Allt kött har vi valt med stor omsorg från duktiga producenter, såväl lokalt som globalt. Vi kombinerar vår mat med dryck från såväl världens vinhus som kallkällan i skogarna kring Alvik. Allt för att ett besök på CGs ska bli en upplevelse. Om CGVi som jobbar härVår personal är en av våra allra viktigaste råvaror och vi är måna om att ha en riktigt bra relation med alla våra gäster. ![]() Sommelier, delägarePetter NybergPetter är delägare och restaurangchef på restaurang CG. Han är född och uppvuxen strax utanför Luleå, i den lilla byn Mörön och är utbildad sommelier vid Restaurangakademien i Stockholm, där han gick ut som kursetta. I restaurangen känner du igen Petter tack vare längden, hans blonda välkammade hår och ett leende som sällan är långt borta. Petter är som sagt uppvuxen i byn Mörön utanför Luleå. En tid som hans leende avslöjar har varit härlig. Att det blev just restaurangbranschen har vi Petters hungriga mage att tacka för! Trots sina unga 30 år så har Petter lyckats samla ihop en gedigen meritlista. Han har hunnit med diverse chefsanställningar samt arbetat på många av Luleås uppskattade krogar. En röd tråd som löper genom hans olika arbetsplatser har varit Petters medarbetare, Pär Eriksson och Thomas Larsson. Personer som han idag driver restaurang Cg med. Under sin tid på Kyrbyns Kök och Matsal väcktes Petters intresse för sommelieryrket. Han påbörjade då första steget i utbildningen för att sen slutföra den när han arbetade på Bakfickan. Sommelierutbildningen klarade han med bravur och gick ut som kursetta. Restaurang Cg har snabbt blivit uppskattad av många gäster. Responsen som Petter själv fått är att det är ett restaurangkoncept som har saknats i Luleå. Petters stora kunskap inom mat och dryck gör honom till en stor tillgång för restaurangen, såväl som för gäster som personal. Det är svårt att undgå att Petter brinner för sitt yrke och får han bestämma själv så vill han fortsätta med det. ![]() Serviceansvarig, delägarePär "Perry" ErikssonPär, eller Perry som vi känner honom som, är värmlänningen som följde fotbollen ända upp till Norrbotten och sedan blev kvar. Perry har under en längre tid varit verksam inom restaurangbranschen där han många gånger haft rollen som restaurangchef. Han är en väldigt omtyckt servitör och medarbetare, som med sin genuina personlighet sätter guldkant på såväl restaurangbesök som arbetsplats. Till stor del är det slumpen som har fört Perry in i restaurangbranschen. Visserligen hade han en önskan om att bli kock i unga år men fotbollen tog över och kockambitionerna fick läggas på hyllan. Dock kanske det inte är en slump att Perry trivs inom restaurangbranschen. När han berättar om sitt yrke så förknippar han det gärna med ett lag och en lagkänsla. Att Perry blev kvar inom restaurangbranschen påverkades starkt av ett restaurangbesök som han och Tomas gjorde i Stockholm. När vi pratar med några av Perrys medarbetare så talar de främst om hans förmåga att ”peppa” personalen och att han är en glädjespridare på arbetsplatsen. En förklaring som stämmer bra överens om hur Perry själv vill bli uppfattad både mot gästerna och personalen. Åren har gått sen Perry gjorde sitt första arbetspass på en restaurang. Han har gått ifrån att ha varit en relativt okunnig servitör till att idag vara en nyckelperson som istället svarar på kluriga frågor. Det märks att Perrys restaurangupplevelse med Tomas för nu drygt 12 år sen lever kvar i hur han vill att en bra restaurang skall vara. Att glädjen finns hos de anställda anser jag vara avgörande för att kunna leverera god service. Med det sagt så är det enormt viktigt att personalen mår bra och lyfter varandra. För självklart finns det dagar då jag kommer till jobbet och inte är på topp. Men när jag träffar mina medarbetare och gästerna så kommer glädjen snabbt tillbaka. Jag vill verkligen poängtera att utan vår fantastiska personal och våra gäster så vore CG’s ingenting. På sin fritid försöker Perry att vara med sin familj så mycket som möjligt.
![]() KökschefRobert BörlinSkägg, tunga örhängen och en skarp blick, känslan av pondus följer med honom utan att han ens behöver säga ett ord. Vilket han helst inte gör i onödan. Men med kniven i handen och smakerna rätt i gommen så är han en fantastisk kock och under den hårda imagen, en varm och härlig medarbetare. Det är med glädje vi kan presentera och välkomna tillbaka Robert Börlin. Född och uppvuxen är han i Luleå, han har gjort några avstickare söderut, men nu är han hemma igen. Och här vill han stanna. Likt många kockar så började Robert sin kockresa på hotell- och restauranglinjen. Det var kock eller musik han skulle satsa på. Stjärnorna stod rätt och det blev restaurangbranschen. Robert har som sagt hunnit göra några avstickare söderut, främst till Stockholm. På hans Cv kan vi finna restauranger som Berns, Restaurang B.A.R, men även lokala pärlor som Hemmagastronomi. Cg’s kök känner han till sen tidigare och han är glad att vara tillbaka. Stämningen, säger han är något som han själv prioritera högt på en arbetsplats. Att arbeta i ett restaurangkök kräver att man är ett bra team. Och en lagspelare är han. Musiken fick kliva åt sidan när det kom till att välja yrke men det är fortfarande ett stort intresse som Robert gärna sysselsätter sig med på sin fritid. När vi pratar om framtiden så låter han betryggande säker på att det är i restaurangbranschen han kommer att stanna i. Ugnarna börjar pipa och köket måste preppas. Vi låter honom smita iväg till köket och fortsätta med dagens agenda. Han knyter på sig förklädet och vi är fantastiskt glada att det återigen är CG loggan som pryder hans kockrock. Välkommen tillbaka Robban! ![]() Biträdande Restaurang ChefNiklas LundgrenHär har vi Niklas Lundgren, uppvuxen i Sunderbyn, några stenkast utanför Luleå. Nu har han kommit till att bli biträdande restaurangchef och en av våra sommelierer på Restaurang CG. I september 2016 började han jobba hos oss och sommaren 2017 tog han sin sommelierexamen vid restaurangakademin.
Han växte upp i södra sunderbyn, flyttade hemifrån i unga år och började på Olearys redan som 16 åring. Började med diskplock, roddade och fattade tycke för att jobba i bar. Det gick snabbt för honom att lära sig barjobbet och han tränade så mycket han kunde på fritiden. Sedan kunde han stå självständigt och jobba. Ungefär där började intresset växa för restaurang.
Egentligen var det en ren slump att han hamnade i restaurangbranschen, som tur var upptäckte han att det var väldigt roligt. Det roligaste är att det inte är samma sak varje dag, man jobbar väldigt nära inpå sina kollegor och skapar nära relationer till dem och även gästerna. Man träffar nytt folk varje dag.
Efter Olearys var han med och öppnade Allstar i Boden, den erfarenheten gjorde att han ville lära sig mer om bar och att jobba mer ”på riktigt” med de råvaror som finns att tillgå. Efter det fick han erbjudande att vara med och öppna Clarions Skybar. Där fick han mer utrymme att utforska sitt intresse för vin och drinkar och egentligen dryck generellt.
Att han sedan hoppade på en sommelierutbildning när chansen föll på var för honom självklart. Baren kunde inte ge honom så mycket mer i Luleå. Han ville jobba mer med vin, lära sig skillnaden mellan olika viner, hantverket, årgångskillnader, jordmåner och själva betydelsen för slutprodukten.
Frågar man honom så är det bästa med jobbet att ingen dag är den andra lik. Att få möta olika människor och att jobba med mat och dryck.
I sin chefsroll har Perry lärt honom mycket och är en stor inspiration. Vid hans start på CG var det Anton ”Kakan” Edelsvärd som lärde honom mest, som även är en nära vän.
I början hade han knappt jobbat med service på samma sätt som vi gör på CG och hade mycket att lära sig. ”De som jobbat längre än mig ska ha all cred, det är dom som lagt grunden för hur vi jobbar på restaurangen och det är väldigt lätt att komma in som ny i gänget. Det är inte helt och hållet fine dining utan man kan fortfarande hålla det väldigt personligt. Det jag mår bra av är att veta att de flesta gäster som lämnar oss går nöjda och att de har haft en så bra kväll som möjligt”.
På fritiden tar fotbollen upp mycket tid, större fotbollsfantast finns nog inte. Tottenham står skrivet ovanför hjärtat och premier league är ständigt i bakgrunden. För att öka kunskapsbasen provar väldigt han mycket vin och öl. Man slutar aldrig lära sig något nytt.
På ett eller annat sätt vill han absolut fortsätta med restaurang, han har det jäkligt bra som han har det nu. Sen kanske inte nattjobb är idealt för resten av livet, men vi får se vad framtiden erbjuder. Om CGJobba hos ossVill du jobba i en kreativ och utvecklande arbetsmiljö? Vi är i ständigt behov av duktig personal. Om CGÄgargruppenCg är en restaurang med ambitioner. Den gedigna kunskap och erfarenhet som finns hos grundarna har nyttjats maximalt. Nöjesgruppen med Johan Isaksson och Henrik Gröntvedt har med sina tre restaurangkoncept Allstar, BBB och Olivers/Bakfickan och nära 25 år i branschen en ovärderlig kunskap kring hur man driver en restaurang. Vår sommelier Petter Nyberg har examinerats som kursetta vid sommelierutbildningen, han har varit vinansvarig vid högtidliga kungabröllop och har många års erfarenhet från restaurangbranschen. Serviceansvarige Pär "Perry" Eriksson är en genuin karraktär med rötter från Degerfors i värmland. Han har flera Restaurangchefs titlar i bagaget på ett flertal krogar i Norrbotten och senast på Cape East i Haparanda. Om CGÖppettiderCG har öppet Måndag-Torsdag: 17.00 - sent (Köket öppet till 21.00) Vi rekommenderar starkt att du bokar bord i god tid innan ditt besök. Det kan du göra genom att ringa oss på 0920-200 700 eller direkt här på webbplatser |
Maila din ansökan till info@restaurangcg.se