Årets första löjrom är snart här och det vill vi fira på bästa sätt med en fyra rätters meny där löjromen får spela huvudrollen.

Snack

Crustad fylld med tartar på röding toppad med nyfångad Kalixlöjrom, picklad lök, gräslök och dill

Potatis & Kalixlöjrom

Lök och gruyerecreme, Ragu på rökt märg, potatis och shalottenlök, potatisskum, nyfångad Kalixlöjrom, riven muskot och dill.

Kantareller & Kalixlöjrom

Rostad brioche toppad med ostcreme, gräddstekta kantareller, maltvinäger, gravad äggula, nyfångad Kalixlöjrom och gräslök

Hälleflundra & Kalixlöjrom

Bakad hälleflundra med gulbetor, kålrabbi, savoykål, smörsås smaksatt med fermenterad vit sparris, nyfångad Kalixlöjrom, citron och gräslök samt mandelpotatispure

Hjortron

Brynt smör och mandelkaka, myltade hjortron, sabayon, hjortronsorbet och rostad bovete.


Var: Restaurang CG 
Datum: 27 september 2024
Pris: 998 kr/person